Tokodaltárói Gárdonyi Géza Általános Iskola

Tokodaltárói Gárdonyi Géza Általános Iskola

Intézményvezető: Székely Gabriella
2532 Tokodaltáró Vajaskúti dűlő 6.
Telefon, fax: 06 33 505-540
E-mail:  gardonyiiskola@tokodaltaro.hu
OM azonosító: 200829

Fenntartó alapadatai:
Esztergomi Tankerületi Központ
cím: 2500 Esztergom, Széchenyi tér 6.
ügyviteli cím: 2500 Esztergom, Széchenyi tér 6.
képviselő: Muszela Szabolcs tankerületi igazgató
elérhetősége:  Titkárság:06-33/795-225
Igazgató: 06-33/795-227
Email: esztergom@kk.gov.hu
adószám: 15839156-2-11

 

A Tokodaltárói Gárdonyi Géza Általános Iskola gyökerét az itt működő bányaüzem által 1902-ben alapított egy tanerős iskola jelenti. 1921-ben az intézmény 6 tantermes iskolává bővült, fenntartója továbbra is a bánya volt. Az államosítás után, 1952-ben emelet épült rá. 1993 szeptemberéig váltott műszakú tanítás folyt az iskolában, ami az akkora felépülő 2 tanteremnek és az átalakításnak köszönhetően megszűnt, az iskola egyműszakos lett.

1994-ben átadásra került a tornaterem, így tárgyi feltételek jelentős mértékben javultak.

2018-ban iskolánk megújult. A külső nyílászárók cseréjét követően megtörtént a belső nyílászárók cseréje. A teljes épület festését követően parkettázták a tantermeket, felújították a mosdókat, új járólap került a folyosókra, továbbá kicserélték a folyosók lambériáját is.

Így tanítványaink egy megújult, tiszta, világos, korszerű intézményben folytathatták tanulmányaikat.

A Tokodaltárói Gárdonyis Gyermekekért Közhasznú Alapítvány pályázati forrásból kialakított az iskola épületében két Ayres-terápiás mozgásfejlesztő szobát, mely a környékünkön egyedülálló.

Szintén pályázati forrásoknak köszönhetően iskolánk informatikai infrastruktúrája kiemelkedő: a teljes épületben biztosított az internet elérés, minden osztályterem rendelkezik digitális táblával, 2 informatikai szaktantermünk van, és az iskolai könyvtárban is lehetőség van számítógép használatra. Így összesen több mint 50 számítógép és további 40 db tablet áll rendelkezésre, mely a tanórai munkát hivatott segíteni, érdekesebbé tenni.

Az alsó tagozaton egész napos iskolai oktatás is folyik. A felső tagozaton tanulószoba működik.

A 2003-ban létrehozott Gárdonyi Diáksport Egyesület a tanulók sportolási lehetőségei mellett az iskola kapcsolatait, pályázati és versenylehetőségeit is szélesíti, a Tokodaltárói Gárdonyis Gyermekekért Közhasznú Alapítvány pedig a tehetséges gyermekek támogatását, a hátrányos helyzetű tanulók felzárkóztatását, és az oktató-nevelő munka színvonalának javítását hivatott szolgálni.